Marko: Emiter može da očekuje punu logističku podršku sa mog Fejsbuk profila i mog Fejsbuk pejdža Nenad: Naravno da očekujemo reakciju na društvenim mrežama, a naročito reakciju botova. Pružićemo im priliku da pošteno odrade svaki sendvič i salvetu.

Autorski tandem koji čine pisac Marko Vidojković i novinar Nenad Kulačin prošle nedelje je Beogradu snimao novu emisiju koja će se na televiziji Šabac emitovati svakog petka od 20 sati, a na Jutjubu će biti vidljiva istog dana od 21 sat.

 
Foto: Aleksandar Kaluđerov

U ogromnoj gužvi autori su našli vremena da proćaskaju i sa nama.

* Kako će se zvati emisija?

Marko: Pošto je reč praktično o nedeljnom političkom špageti easternu, zvaće se „Dobar, loš, zao“.

Nenad: Na prvi pogled vam je jasno zašto se emisija tako zove. Vidi se iz aviona ko je tu dobar, a ko loš. U međuvremenu, moramo da uhvatimo i nekoga ko je zao.

* Kako ste zamislili emisiju?

Marko: To je Nešina ideja, dva voditelja, a jedan gost, dobro, ponekad možda i više od jednog gosta. Zajedno smo radili nekoliko tribina prošlog proleća i dobro smo se uklopili kao tim: on ozbiljan novinar, a ja neozbiljan u svakom smislu. Emisija će imati dva segmenta: u prvom ćemo desetak minuta prelistavati štampu od prethodne nedelje i razgovarati o udarnim događajima, a u drugom ćemo nekih pola sata intervjuisati gosta.

Nenad: Dodao bih samo da ćemo biti brutalni oštri i satirično zabavni. Nadam se da je to dovoljna preporuka za gledaoce.

* Čujem da će u emisiji da bude i nekih fantomki?

Marko: S obzirom na to da se beogradski studio TV Šabac nalazi usred “Beograda na vodi”, velika je verovatnoća da će se ponekad u njoj pojaviti i neko s fantomkom na glavi.

Nenad: Neki fantomi su odavno krenuli da „ruše“ emisije i medije po Srbiji. Mi se nećemo tako lako dati. Da budem precizniji od Marka, naš studio se nalazi u A 1 fazi „Beograda na vodi“- Ko uspe da je nađe, dobrodošao.

* Marko, tvoje ranije emisije su bile među najgledanijim na Jutjubu, misliš li da ćeš sam sebe prevazići?

Marko: Ovo je dobitna kombinacija, jer mi je jako teško padalo vođenje emisije, nisam mogao da dam svoj maksimum. Nenad je to odlično uočio, tako da ću pored njega moći da se opustim i da budem neka vrsta antivoditelja, stalnog gosta, biću 110 odsto Marka Vidojkovića, a kvalitet emisije će biti veći nego što je to bilo kada smo bili samo gost, kamere i ja.

Nenad: Možda mi Marko pomogne da dođem i ja do nekoliko fanova na društvenim mrežama, pa da uspeh emisije bude još veći. Siguran sam da ćemo trajati mnogo duže od Markove poslednje emisije.

* Hoćete li po Fejsbuku, Tviteru i Instagramu dizati revoluciju?

Marko: Pošto se TV Šabac teško može pronaći na kablovskim mrežama, logično je očekivati da će “Dobar, loš, zao” svoj život živeti najvećim delom na Jutjubu, a emiter može da očekuje punu logističku podršku sa mog Fejsbuk profila i mog Fejsbuk pejdža.

Nenad: Emisija će biti emitovana na TV Šabac petkom u 20 sati, a već u 21 sat biće postavljena na Jutjub kanal ove televizije. Naravno da očekujemo reakciju na društvenim mrežama, a naročito reakciju botova. Pružićemo im priliku da pošteno odrade svaki sendvič i salvetu.

* Koga biste ugostili od političara a koga ne?

Marko: Političari su generalno dosadni za intervjuisanje, zato što pričaju unapred pripremljene govore i ne odgovaraju konkretno na jasna pitanja, dakle, krajnje nezahvalni sagovornici, pa čak i oni koji su u penziji i koji se više ne bave aktivno politikom. Ipak, političari predstavljaju „krem“ naše estrade, tako da ako si ugostio jednog, onda možeš da ih ugostiš sve. Možeš, ali ne moraš.

Nenad: Možda odlučimo da ugostimo i političare, videćemo. Važno je da pružimo priliku svim onim ljudima koje više ne možemo da vidimo nigde sem na N1 ili kod Zorana Kesića da kažu ono što misle, makar to bilo i u suprotnosti sa stavom većine u Srbiji.

* Koga biste ugostili od estradnih i rijaliti zvezda a koga ne?

Marko: U fazonu sam da intervjuišem samo ljude za koje sam ranije čuo, što nije slučaj s najvećim brojem učesnika rijalitija, kojima se sama slava svodi na rijaliti u kome su se pojavili, skinuli gaće i preneli nekom venerično oboljenje. Njihov rijaliti je njihova samica, a prozor iz te samice su tabloidi, mislim da Neša i ja nemamo šta tu da tražimo.

Nenad: Estrada i rijaliti definitivno nisu moja šolja čaja. Bio sam veoma srećan onog trenutka kada su me moji klinci, Milica i Đorđe, pre nekoliko godina pitali: „Tata, šta je to Pink“. Shvatio sam tada da će izrasti u ozbiljne ljude. Pravo da vam kažem, ne verujem da bi estradni radnici i rijaliti zvezde mogli da odgovore ni na jedno pitanje koje bi im Marko i ja postavili.

Pametni ljudi
* Ima li u ovoj zemlji još pametnih ljudi?

Marko: Ima pametnih, ali više nema normalnih. Svi smo prsli.

Nenad: Ima ih i nadam se da čemo se lepo družiti praveći i gledajući našu emisiju.

Marko: Verujem da će i našim gostima biti lepo, pošto ćemo svakom od njih obezbediti čašu vode tokom snimanja. Možda čak i čašu i po.