Marko Vidojković rođen je u Beogradu, 1975.

Svoju prvu priču je objavio 2000. godine u časopisu Zbilja. U maju 2000, objavio je priču u časopisu Duga, u ediciji „BG bluz“, i do juna 2001. u toj ediciji objavljeno je još 20 njegovih priča. Pisao kolumne za časopise „Duga“, „Praktika“, „Balkan“, „Marka“, „Belgrade Life“ i „Plejboj“. Bio je izvršni urednik srpskog izdanja „Plejboja“, potom glavni i odgovorni urednik časopisa „Maksim“, zatim je bio zamenik urednika „Plejboja“. Trenutno je samostalni umetnik.

Marko Vidojković

Njegov roman „Kandže“ je od oktobra 2004. do maja 2005. doživeo pet izdanja, i dobitnik je nagrade „Zlatni bestseler“ kao jedna od najtraženijih knjiga u srpskim knjižarama i najprodavanija je knjiga domaćeg autora. Za isti roman je u martu 2006. dobio nagradu „Kočićevo pero“.

Sa Miljenkom Jergovićem, 2010. godine, bio protagonista dugometražnog dokumentarnog filma „Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest”, a iste godine je njegov prvi roman „Ples sitnih demona” bio adaptiran u pozorišnu predstavu, koja je sa velikim uspehom igrana u beogradskom Dadovu.

Komponuje, peva i svira bas-gitaru. Bio je pevač pank sastava On the Run i pevač i basista metal grupe Strap On. Trenutno je gitarista i prateći vokal u Crvenom vetru.

Romani su mu prevođeni na engleskinemačkibugarskimakedonskipoljskimađarskičeški i slovenački jezik.

Najnoviji roman „E baš vam hvala”, objavljen je 23. septembra 2017. Za malo više od jednog meseca došao je na prvo mesto top liste, gde je ostao dvanaest nedelja uzastopce. Roman je do sad doživeo sedam izdanja. Istovremeno je objavljen u Hrvatskoj, za Jesenski i Turk, gde je bio tri meseca uzastopce među prvih pet na top listama. U toku 2018. godine knjiga će biti prevedena na makedonski jezik, u izdanju Prosvetnog glasa, i slovenački, u izdanju VBZ Ljubljana.

Piše kolumnu za portal www.6yka.com

Od 2015. godine ima svoju autorsku emisiju „390 stepeni“ na ATV televiziji iz Banja Luke, a trenutno je, zajedno s Nenadom Kulačinom, voditelj emisije „Dobar loš zao” na RTV Šabac.